GERIAT'S MERRY DOGS

Развъдник за Ротвайлери

English version

За Нас

Гергана Атанасова

Гергана Атанасова е собственик и ръководител на развъдника за ротвайлери „Geriat’s Merry Dogs”, който е към НКР(Национален Клуб Ротвайлер) - БРФК(Българска Републиканска Федерация по Кинология) - FCI( Fédération Cynologique Internationale) - IFR(International Federation of Rottweiler friends).

Гергана Атанасова е високо квалифициран професионалист с дълъг опит. Член е на българския Национален Клуб Ротвайлер. Тя изпълнява в клуба длъжността на главен селекционер и съдия по развъждането и подбора на породата Ротвайлер в България.

Гергана Атанасова е специализиран екстериорен съдия за породата Ротвайлер и съдия по развъждането и подбора утвърден от международната федерация по кинология FCI. Участва като съдия в специализирани изложби - България, Русия, Австралия, Бразилия.

Гергана Атанасова се занимава с развъждане и селекция на породата повече от 20г. Тя обръща специално внимание на селекциата, която дава в голяма степен гаранция за качествата на кучетата, толкова по отношение на външния им вид, колкото и за темперамента им.
Целта на селекцията е да се изберат кучета, които взаимно се допълват физически и по отношение на темперамента им, за да се приближи максимално до идеалите за породата. Всички разплодни животни, с които работи са с HD frei, ED frei, BH, ZTP. Здрави са физически и психически, енергични, издръжливи, предани, любвеобилни, с отлична социализация.

Спазвайки правилата за селекция и развъждане, съчетано с усета и опита си - резултатите са на лице.

Нашият приоритет е да създадем поколения качествени ротвайлери, който отговарят на стандартите за породата, а най-вече, които ще радват бъдещите притежатели със своята обич и изключителна преданост, станали пословични за нашите ротвайлери.

Гергана Атаносова в качество на съдия на 18-тия Национален конкурс за ротвейлери в Брисбан, Австралия, 2008г.